Samsun 1 Şubesi

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Samsun'da kadın üyelerle bir araya geldi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen  Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Samsun’da kadın üyelerle bir araya gelerek, istişarelerde bulundu

Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Memur Sen Samsun Kadınlar Komisyonu Başkanı Songül Kıyak ve kadın üyelerin katıldığı programda konuşan Habibe Öçal, Samsun teşkilatına teşekkür ederken; direnişin yoğurduğu maziden aldıkları güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarını daha da sıklaştırdıklarını ifade etti.

Öçal: Kadının ve gençlerin toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorundayız. Toplumsal kamplaşmayı artıran tüm söylemlerin ötesinde, insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının ve gençlerin toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorunda olduklarını ifade eden Öçal, şöyle devam etti:

 

“Türkiye, kadın ve aileyi merkeze alan güçlü bir toplum politikası izlemek zorundadır. Özellikle son 15 yılda hayata geçirilen yasal düzenlemelerle kadının sosyal statüsünün güçlendirilmesi, iş gücüne katılım oranının artırılması hedeflenmiştir. Başörtüsü yasağının kaldırılması, şiddete yönelik cezaların artırılması, kadın istihdamına ilişkin teşvikler, evlenme, doğum izni, süt ve çocuk konularında yapılan yardım ve destekler medeniyetimizin yeni bir hamleyle atılım işaretleri olması bakımından umut vericidir, ancak yeterli değildir. Her zaman insanımızla birlikte olduk. Örgütlü birlikteliğimizle öncü olduk. Biz özgürlüğüne düşkün bir milletin namuslu, onurlu, haysiyetli kadınları olarak var olduk, var olmaya devam edeceğiz. Kültür ve medeniyetimizde bolca örneklerine rastlandığı gibi biz bu ülke ve toplumun ayrılmaz, ayrıştırılamaz, ötekileştirilemez gerçeği, istikbali ve itibarıyız” dedi.

 

Öçal, “Haklarımızı korumak, yeni kazanımlar elde etmek için güçlerimizi birleştirmekten, kol kola yürümekten başka çaremiz yok. Birçok hakkımızı örgütlü gücümüz sayesinde kazandık. Bunları korumak, geliştirmek, yenilerini temin etmek bizim elimizdedir. Kadınlar olarak bu imkânı, sendikal örgütlenmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Hiç kimse durup dururken bize haklarımızı vermez. Mücadele ederek, bir araya gelip sorunlarımızın çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak, el ele vererek, birlikte hareket ederek sorunlarımızı ancak biz çözebiliriz. Sendikal çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Öçal, kadın istihdamının artırılması ve istihdam edilen kadınların eş ve anne olma kimliklerinin örselenmediği şartların sağlanması gerektiğini vurgularken, 1 milyona ulaşan Memur-Sen üyelerinin 450 binini kadınların oluşturduğuna dikkat çekti. Öçal, “Çalışma hayatında kadınların sorunlarının çözümü ve adaletin tesisinde gerekli zeminin oluşturulması için dünden daha çok çalışmak zorundayız” dedi.

 

Programda konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ise, sendikal örgütlenmeyi hak arama, yeni kazanımlar elde etme, mağduriyetleri giderme, mazlumların sesi ve öncüsü olan platformu olarak gördüklerini belirtti.

 

Mağdura, mazluma ve masuma merhamet hareketi anlayışıyla sendikal mücadele verdiklerini ifade eden Nejdet Güneysu, “Bizi bir kılan, diri kılan değerlerimizle mücadelemize devam ediyoruz. Kadınıyla Erkeğiyle bir bütünü ilmek ilmek örüyoruz. Kadınlar en çok çile çeken, zulüm gören, acı çeken taraf olmaktan da kurtulamamışlardır. Bir yönüyle de işlerin yolunda gittiği zamanlarda unutulmuş, yok sayılmışlardır. Halbuki bu böyle olmamalıdır. Bu topraklarda kadın, yetenekleri ve gücüyle her zaman toplumsal hayatın içinde olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Zira biz biliyoruz ki kadın eli değdiğinde her şey daha güzel olacak, tabiri yerinde ise tam olacaktır” şeklinde konuştu.

Memur Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Songül Kıyak ise şunları söyledi: “Sendikal örgütlenmeyle Mevcut haklarını korumak, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmak; Bizler vakti geldiğinde ve hak edildiğinde emaneti almaktan kaçmayan, emaneti ehline sunmaktan haz duyan, üretmeye devam eden bir sendikal anlayışın içinde yer alıyoruz. Sadece üyelerimizin değil gündüzümüzü-gecemizi, gücümüzü-enerjimizi bütün kamu görevlileri adına sarf ediyoruz. Medeniyet değerleriyle yürüyor, Hakkı üstün kılma mücadelesi veriyoruz. Bugün buradaki buluşmamız, birlik, beraberlik, kaynaşma ve mücadelemizi zirveye çıkarma adına önemlidir. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi

Toplantı  Habibe Öçal'a tablo takdimiyle sona erdi