Samsun 1 Şubesi

Teşekkür edilmesi gereken eğitim çalışanlarının darbedilmesi kabul edilemez

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenliğin saygın bir meslek olduğunu belirterek, “Velilerin gelip teşekkür etmesi gerekirken, öğrencilerin huzurunda eğitimcileri darbederek öğretmenlik mesleğinin itibarını ayaklar altına alacak davranışlarda bulunması, eğitim çalışanlarına saldırması kabul edilemez. Yetkililer artık bu konuda gerekeni yapmalıdır” dedi.

Ali Yalçın, Diyarbakır’da Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulu'nda Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Yasin Güneş’in darbedilmesine tepki gösterdi. 10. Bölge Toplantısı’nda Yasin Güneş ile bir araya gelen Yalçın, bir veli tarafından okul yöneticisinin darbedilmesinin kabul edilebilecek bir şey olmadığını dile getirdi.



 

Öğretmen, eğitim ve kamu çalışanı sahipsiz değildir

Okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sahipsiz olmadığını vurgulayan Yalçın, “Biz hocamızın sonuna kadar yanındayız. Öğretmenlik mesleği saygın bir meslektir. Velilerin gelip teşekkür etmesi gerekirken, öğrencilerin huzurunda darbederek öğretmenlik mesleğinin itibarını ayaklar altına alacak davranışlar sergilemesi kabul edilebilecek bir şey değildir. Ben hocamıza tekrar geçmiş olsun diyorum, hocamızın sonuna kadar yanındayız. Öğretmen, eğitim ve kamu çalışanı sahipsiz değildir” diye konuştu.


 

Şiddet olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Yalçın, şunları söyledi: “Şiddet giderek kanıksanıyor. Normal bir şeye dönüşüyor. Şiddet uygulayan kişiler karakola gidip ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıyor. Her aklına esenin, canı sıkılanın, kafası bozulanın gidip stresini atacağı, çatacağı yer okul ve eğitim çalışanı değildir. Öğretmene şiddetin olağanlaşması ürkütüyor. Önlem alınmalıdır. Millî Eğitim Bakanlığı kınama ile yetinemez, inisiyatif almalıdır. Bir an önce yasal düzenleme yapılarak 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Meclis’e getirilmesi sağlanmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusunda mücadeleyi büyüteceğiz.”