Samsun 1 Şubesi

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinin açılış programını gerçekleştirdik.

“Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi”nin açılışını yaptık!.

     Samsun’da Sendikamız tarafından 3.sü düzenlenen Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinin açılış programı büyük bir katılımla yapıldı.

Samsun Valimiz Sayın Osman KAYMAK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun ESEN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları / Şube Müdürleri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ,  Şube Yönetimimiz,  İlçe Temsilcilerimiz, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı açılış programı Samsun İlkadım Sakarya İlkokulu Salonunda gerçekleşti.

Program  Samsun 1 Nolu Şube Başkanımız ve Memursen İl Temsilcimiz Hamdi YILDIZ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan YILDIZ, Bu projeyi “Fikre yönelen ve geleceğe yürüyen nesil” sloganıyla başlattıklarını ifade ederek,: “Bu proje öğrencilerimizin, okuma, anlama, tahlil ve sonunda anladığını yazarak ödüllendirmenin gerçekleştiği bir final programıyla sona erecektir.”dedi.

 Seçilen eserlerle ilgili de bilgiler veren Başkan Yıldız, “Bu yıl dört önemli eseri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bunlardan 1.si Abdulfettah Ebu Gudde’nin Zamanın Kıymeti eseri. Sahip olduğumuz en büyük kıymet olan zamanın değerini anlatan ve İslam alimlerinin  örnek hayatlarını içeren bu kitap gençlerimize örnek olacaktır. 2. Eserimiz ise Cengiz Aytmatov’un günümüzün mankurtlaşan toplum ve insanların sıkıntılarını anlattığı bir roman olan “Gün Olur Asra Bedel”, Zarif yazarımız Cahit Zarifoğlu’nun  günlüklerini içeren Yaşamak isimli eser de öğrencilerimizle buluşturduğumuz diğer bir önemli eser, Son olarak ise Halime Toros ‘un 13 tane İslam aliminin  hayatını ve yaşamış olduğu coğrafyayı anlattığı Asyanın Kandilleri isimli kitabı öğrencilerimize okutmak istiyoruz.” diye konuştu

       Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen de yaptığı konuşmada, “Artık gelenekselleşen bir programdayız, Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz bu program. Milli Eğitim Bakanlığımızın  Memur-Sen Konfederasyonu arasında  yapılan protokol gereği ilimizde de bu programı hep beraber icra ediyoruz. Okumak dediğimiz şey, öğrenmenin ilk basamağını oluşturuyor.  İnsanın en büyük öğrenmesi kendine dönük öğrenmesidir. Yani kendisine doğru yaptığı bir yolculuktur. Tüm öğrenmelerimizin kıymetli ve anlamlı olabilmesi aslında insanın kendisini öğrenmesiyle başlar ve devam eder. Dolayısıyla kendimize doğru yaptığımız yolculuğun başat faaliyeti kitap okumaktır. Ancak okuyarak dünyayı anlamlı kılabiliriz, insanlığa kandil olabiliriz. Bu anlamda seçilen kitapların da anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu proje sadece okuma değil aynı zamanda yazma faaliyetidir.  Ben bu projeyi hayatımıza armağan eden Memur-Sen konfederasyonuna teşekkür ediyorum.” diye devam etti.

       Samsun Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmada, "Bu güzel programda aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu tür programları çok seviyoruz. Memur-Sen  Başkanı Hamdi Yıldız ve yönetimine bu programı hazırlamalarından dolayı teşekkür ediyorum. 3 yıldır bu projeyi başarıyla yürütüyorlar. Geçen yıl da programın açılışına ve kapanışına katılmış idik. ” diye konuştu.

       Salondaki gençlere seslenen Vali Sayın Osman Kaymak, “Bu çağlar sizin en önemli dönemleriniz . Ne yapacaksanız şimdi yapmanız lazım. Sizden aileleriniz çevreniz her ne kadar akademik başarı beklese de, kitap okumakla elde edeceğiniz kazanımların yerini dolduramaz. Akademik derslere çalışmakla birlikte kitap okumaya da zaman ayırmalısınız. Bu yönüyle bu programlar güzel bir fırsattır. Kitaplarda bulduğunuzu filmlerde bulamazsınız. Kitap okuduğunuz zaman hayatınızı anlamlandıracaksınız, kendinizi, ülkenizi ve geleceğinizi tanıyacaksınız. Kitap size hakiki manada kişilik, özgüven, ayakta durma ve çevreyi  ve ülkesini tanıma anlamında büyük fırsat verecektir.”dedi.

Vali Osman KAYMAK son olarak ”Bu projeyi yürüten arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Katılan sizlere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu kitapları en iyi şekilde okuyacaksınız ve güzel dersler çıkaracaksınız. Bu kitaplar sizin için bir komisyon tarafından seçildi. Seçilen kitapların çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Mayıs ayında yapılacak final programında hep beraber değerlendireceğiz.  Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

       Program  protokol üyeleri tarafından projeye katılan öğrencilere kitapların verilmesiyle sona erdi.