Samsun 1 Şubesi

Spor yarışmalarında görevlendirilenlerin ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılması talebimiz Bakanlıkça kabul edildi

Okullar arası spor yarışmaları kapsamında geçici görevlendirilenlerin, bu görevleri süresince üzerlerinde bulunan ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılmaları ve bu doğrultuda ek ders ücretinden faydalandırılmaları yönündeki talebimiz Millî Eğitim Bakanlığı’nca kabul edildi.

Bakanlık, talebimize verdiği cevapta, konu hakkında düzenleme yapıldığı, düzenlemenin yürürlüğe konulması bakımından ilgili kamu kurumları nezdinde çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi. Millî Eğitim Bakanlığı’nın, bu talebin karşılanması ve sorunun çözüme kavuşturulması noktasında attığı adımın yanı sıra diğer kamu kurumları da aynı özeni gösterip ilgili mevzuatında gerekli değişiklikleri bir an önce yapmalıdır.

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından il millî eğitim müdürlüklerine gönderilen muhtelif görüş yazılarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen okullar arası spor yarışmaları kapsamında geçici görevlendirilenlerin, bu görevleri süresince üzerlerinde bulunan ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılamayacakları ve Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16. maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlanamayacakları yönünde mütalaada bulunulmuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, okullar arası spor yarışmalarında görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin yarışma süresince görevli izinli sayılarak üzerlerinde bulunan ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılmaları gerektiği noktasında düzenleme yapılması talebinde bulunmuştuk.

Bakanlığın cevap yazısı için tıklayınız 

Okullar arası spor yarışmalarında görevlendirilenler ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılmalıdır