Samsun 1 Şubesi

Vefa Destek Grubu çalışmalarımız basında geniş yer buldu.

Samsun Eğitimbirsen 1 Nolu Şube olarak Samsunda Kurulan Vefa Sosyal Destek gruplarına verdiğimiz destek yazılı ve görsel basında büyük yer buldu.

Bu konu ile ilgili olarak Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanımız  ve Memursen İl Temsilcisimiz Hamdi Yıldız şunları söyledi:

“Bütün dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisi görülmeye başlayan Corona Virüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında 65 yaş ve üstü insanlarımız için sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ilimiz genelinde Samsun Valiliğimizin organizesiyle Vefa Destek Grupları oluşturuldu. Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube olarak 443 üyemizle Vefa Destek Gruplarına katılarak, ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza gıda yardımı ve bankalardan ve PTT den maaşını çekemeyenlere mutemetlik görevi yapıyoruz. Bu anlamda önemli bir hizmet gördüğümüzü söyleyebiliriz.”

Başkanımız Hamdı  Yıldız açıklamasının devamında: “Bu zorlu süreçte çok zor şartlarda çalışan sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Bu nedenle  Alaçam ilçe Temsilciliğimiz 2000, Bafra ilçe Temsilciliğimiz 2200, Çarşamba İlçe Temsilciliğimiz 1000 ve Vezirköprü İlçe Temsilciliğimiz 1000 olmak üzere  toplam 6200 maske temin ederek bulundukları ilçelerin sağlık kurumlarına ve diğer kamu kurumlarına teslim maske yardımında bulundular. Diğer bazı ilçe temsilciliklerimiz de  ihtiyaç sahiplerine kendi imkanlarıyla oluşturdukları yardım kolilerini ve ihtiyaç malzemelerini vatandaşlarımızın evlerine kadar teslim ederek mağduriyetleri gidermeye çalıştılar.” dedi.

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanımız Hamdi YILDIZ, açıklamasını: “ Devletimizin salgının yayılmasını önlemek üzere aldığı tedbirleri destekliyoruz. Bu süreçte birlik-beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya daha çok önem vermeliyiz. Genel Merkezimiz de Milli Dayanışma ve Biz Bize Yeteriz kampanyalarına  2.000.000 Tl destekte bulunmuştur. Samsun Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube   olarak ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasını destekliyoruz, üyelerimiz kampanya kapsamında bildirilen hesaplara bağış ve mesaj yoluyla desteklerini sürdürüyorlar. Bizler bu sıkıntılı günlerin geçeceğine ve ülke olarak bu süreçten yeni şeyler öğrenerek ve güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de tüm teşkilatımız ve üyelerimiz her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmeyecektir.” diyerek tamamladı.