Samsun 1 Şubesi

"Eğitimciye Şiddete Dur De !"

"Eğitimciye Şiddete Dur De" 

BASIN AÇIKLAMAMIZ

Gün geçmiyor ki okullarımızdan şiddet haberleri gelmesin.
Öncelikle bu saldırıyı ve tüm şiddet eylemlerini kınıyor ve lanetliyoruz.

İlkadım ilçemiz Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu müdür yardımcısı arkadaşımız, görevi başında iken okulun eski velisi olduğu anlaşılan bir şahıs tarafından sözlü şiddet, hakaret, ağza alınmayacak küfürlere maruz kalmış, üzerine yürünmüş, odayı terketmek istediğinde odadan çıkması engellenmiş, başka bir velinin araya girmesiyle kişinin fiili şiddetinin önüne geçilmiştir.

Bazı meslek gruplarına karşı aşırı duyarlı olan yetkililerimiz, biz eğitim çalısanlari söz konusu olunca acaba neden suskunluğu tercih ediyorlar? Daha kaç eğitim çalışanı şiddete, uğrasın?

Okullarımız da hastaneler gibi, vergi daireleri gibi, nüfus müdürlükleri gibi kamu hizmeti verilen yerlerdir. Her birinde yüzlerce yavrumuzun eğitim gördüğü okullarımızın güvenliği, diğer kamu kurumlarının güvenliğinden çok daha önemli ve önceliklidir. Okullara giriş çıkışın da, iş takibinin de, problem çözmenin de bir yolu ve yöntemi vardır.

Okullar kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir. Eğitimciler her fırsatta kolayca itilip kakılacak, sahipsiz çalışanlar değildir.

Eğitim çalışanlarına karşı şiddete ağır yaptırımlar getirilmelidir. Görevi başındaki eğitim çalışanına iftira atan, saldıran her kimse tutuklu yargılanmalı, karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkmamalıdır. 

Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. Öğretmeninize, eğitim calisanlariniza sahip çıkın.

Bir an önce eğitimde şiddet yasası çıkarılmalıdır.
Okulların güvenlik problemlerini ivedilikle çözülmeli. Eğitim çalışanlarına hukuki destek verilmelidir.

Arkadaşımıza tekraren geçmiş olsun diyor bu sorumsuzluğu kınıyor, gereken adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz.

Orhan ŞAHİN
Eğitim Bir Sen İlkadım İlçe Temsilcisi