Samsun 1 Şubesi

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE HAYIRR !

Eğitim Bir Sen öğretmeni beşerin insanlaşması yolculuğunun rehberi diye tarif eder. önce insan deriz bu yüzden de..insani değerlere en fazla ihtiyacımızın olduğu bu dönemde itibarın, özenin, saygının odağında olması gereken öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Aklıselim insanlar için bu bir mesleğin yıpranması değil bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara haline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir.


Öğrencilerini koruduğu, düşündüğü için öğretmenlerimizin uğradığı bu şiddet olayları ciddi bir hukuki yaptırım gelmediği sürece devam edecek. Meczuplar, kafası bozuklar, cahiller, vandallar okulları basacak, eğitimcileri darp edecek, gazete ve televizyonlar olup biteni kendilerine reyting getiren haberler olarak görecek..


Kaç kere ölürsek, kaç kere yaralanırsak eğitimcilere yönelik şiddeti önleyecek kanuni bir düzenleme yapılacak. Söyleyin kaç kere ölelim kaç yaralanalım. Kaç fırat şad hastanelik olsun...Kaç fırat şad yaralansın....


Yaşadığımız bu son olayda da gördük ki eğitimciye şiddet konusunda acilen bir kanuni düzenleme yapılmalı. Okullarımız hem evlatlarımız hem de eğitimcilerimizin için daha güvenilir hale getirilmelidir.İlimizde yaşanan bu üzücü olayda yanımızda olan, olayın sıcak anından faillerin yakalanmasına kadar ki süreçte bizleri yalnız bırakmayan Samsun Valimize, il emniyet müdürümüze, Atakum kaymakamımıza,  Atakum ilçe emniyet müdürümüze...  teşekkür ederiz.Kıymetli katılımcılarımızın basın mensuplarımıza bir kez de huzurunuzda fırat şad hocamıza, başkanımıza geçmiş olsun diyor böylesi utanç verici vandallıkların yaşanmamasını temenni ediyor sizleri Allaha emanet ediyorum.