Samsun 1 Şubesi

Kazananlar belli oldu!

Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube ve Genç Memur-Sen birlikteliği ile gerçekleştirilen “Bir Bilenle Bilge Nesil” Lise öğrencileri arası okuma ve yazma yarışması 2024 yılı kazananları belli oldu.

Konu ile ilgili konuşan Eğitim Bir Sen İl Başkan Yardımcısı Ayhan ARSLANBAY; “Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan  “Selam Şehri Kudüs” ü yarışma kitabı olarak belirlendi. İlimizde 17 ilçemizdeki 684 lise öğrencisi 65 rehber öğretmen eşliğinde bu etkin okuma yolculuğuna başladılar. Kitaplar okunduktan sonra yapılan tahlil etkinlerinin ardından sıra kalemlere geldi. Kitap ışığında makaleler, denemeler yazan öğrenciler eserlerini jürimiz tarafından değerlendirilmek üzere sendikamıza yolladılar. Edebiyat öğretmenlerimiz Aynur CEBECİ, Oğuzhan ÇOLAK, Özkan ÖZTÜRK ve Bekir HAMAMCI’dan oluşan jüri 26 Mart 2024 tarihinde sendika hizmet binasında toplanarak zorlu bir değerlendirme sürecinden sonra dereceleri belirlediler.” Dedi.

Yapılan değerlendirme sonucu yarışma;

Birinciliğine İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Hilal AKSOY,

İkinciliğine Terme Fen Lisesi öğrencisi Beyza Nur ÖZTÜRK,

Üçüncülüğüne Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Öğrencisi Ada Betül AYDOĞAN,

Mehmet Akif İnan Özel Ödülüne Çarşamba Bulutoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Nazlı ÖZDEMİR,

Erdem Bayazıt Özel Ödülüne terme Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Tuğra KASAPOĞLU,

Ali Kutan Özel Ödülüne Atakum Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Yağmur TOPRAK,

Nuri Pakdil özel Ödülüne İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Nisanur BIYIK,

Alaeddin Özdenören Özel Ödülüne İlkadım Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ceren SARI,

Cahid Zarifoğlu Özel Ödülüne Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu UYANIK,

Rasim Özdenören Özel Ödülüne İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Elif KARABAŞ  layık görüldü.

Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi YILDIZ; “Yarışmayı kazanan evlatlarımızı tebrik ederim. İlimizdeki 684 evladım ve 65 fedakar öğretmenim benim için yarışmada birinciler. Bu yıl okunan kitapların temininde bizlere yardımcı olan Büyükşehir Belediyemize Başkanımız Mustafa DEMİR’in şahsında teşekkür ediyorum. Ayrıca projemizin okullarımızda uygulanmasında desteklerini esirgemeyen İl Milli Müdürümüz Murat AĞAR’a da şükranlarımı sunuyorum. 26 Mart 2024 tarihinde sabah 10:30’da Genel Başkanımız Sayın Ali YALÇIN’ın katılımlarıyla Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu Ömer Halisdemir Sahnesinde gerçekleştirilecek ödül törenimizi onurlandırmanızı diliyorum.” Dedi.