Samsun 1 Şubesi

Yanlış uygulamalara sebep olan MTSK sınav görevi yazısı itirazımız üzerine düzeltildi

Eğitim-Bir-Sen olarak yaptığımız başvuru üzerine, Millî Eğitim Bakanlığı, taşra teşkilatı tarafından yanlış değerlendirmeye ve hatalı uygulamalara sebep olan görüş yazısını değiştirerek, direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında 4/B ve 4/D statüsünde bulunan personele görev talebinde bulunmaları hâlinde sınavlarda görev verilebileceğini duyurdu.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 6.12.2019 tarihli ve E.24325023 sayılı yazıyla, “657 sayılı Kanunun 4/B ve 4/D maddeleri kapsamında görev yapan personelin 5510 sayılı İş Kanunu’na tabi oldukları için ücretlerinin tamamının SGK primine tabi olduğu, görev yapacakları günden bir önce SGK girişlerinin yapılması mecburiyeti olduğu, il millî eğitim müdürlüklerinin cezai müeyyide ile karşılaşmamaları için son gün (Cuma günü) görev verilirken 657 sayılı Kanun’un 4/B ve 4/D kapsamı dışındaki personele öncelik verilmesi gerektiği”ni ifade etmişti.

Bunun üzerine Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün 657 sayılı Kanun’un 4/B ve 4/D maddeleri kapsamında görev yapan personele MTSK sınav görevi verilemeyeceği yönündeki yazısının iptalini istemiştik.

Bakanlık, yazımızı dikkate alarak, hatalı uygulamalara yol açan görüş yazısını düzeltti. Bu suretle 4/B ve 4/D statüsündeki personelin MTSK sınav görevleri alabilmesinde yaşayacağı mağduriyetin önlenmesini sağladık.  
 

Bakanlığa yaptığımız önceki başvurumuz

Bakanlığın cevap yazısı