Samsun 1 Şubesi

Eğitim Bir Sen Samsun İldivan Toplantısını Yaptık

    

Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi 29 Eylül 2013 Pazar günü  Amisos Otelde  il divan toplantısını yaptı. 


Amisos Otelde  gerçekleştirilen toplantıya, Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu ,Şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri  , ilçe yönetim kurulu üyeleri ve şube kadınlar komisyonu üyeleri katıldı. Açılış konuşmasında Şube Başkanı GÜNEYSU; Çok önemli başarılara imza attıklarını belirtti. Sendikal anlamda elde ettiğimiz başarıların devamı gelecektir  dedi.

Güneysu;Sendikacılığın, bir sivil toplum örgütü olarak, birlik olma, dirlik olma, bir olma ve diri olma hareketi haline gelmesi durumunda, insanların hak ve hukuklarını koruma ve muhafaza etmede önemli bir görev ifa ettiğini belirtti.

Biz sorumluluk yüklenmek zorundayız. Şikâyetçi olan insanın teşebbüste bulunması lazımdır. Olumsuzlukların düzelmesi için müdahale etmemiz, mücadele etmemiz gerekir. İşte biz sendikacılığa bu gözle bakıyoruz. İnsanımızın ve milletimizin her sorunu bizim zorunlu olarak sorumluluk almamızı gerektirmektedir.Bu sebeple;

Sendika olarak 12 milyon 300 bin imza toplayarak sivil kıyafet uygulamasını istedik. Hükümetten, Eğitim-Bir-Sen’in fiili olarak çözdüğü bu özgürlük sorununun hukuki olarak çözmesini ve kamuda serbest kıyafete geçmeyi istiyoruz  dedi.

Toplu sözleşme yasasının çıkmasını sağladıklarını kaydeden Güneysu, Bu yıl öğretmenlerin maaşını 75+75 olmak üzere 150 TL ek ödeme ile taçlandırdık, 175 TL taban aylığa zam yapılmasını sağladık. Bu yapılanlar son 40 yılda yapılmayan işlerdir. Biz söz değil, fiiliyatla sendikacılık yapıyoruz. Bu dik duruşumuz, kamu çalışanları tarafından takdir edilmiş ama ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla sendikacılık yapanlar tarafından alanlarda karalamaya çalışılmıştır. Biz icraat yapıyoruz, sözden ziyade icraata önem veriyoruz, sonuçlarla konuşuyoruz.Güneysu; Siz değerli İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerimizin toplu sözleşme kazanımlarımızı  ilçelerimizde  işyeri temsilcilerimize ve  üyelerimize çok iyi anlatmamız gerekmektedir  dedi.

 

Konuşmaların ardından, 6 yıldır Asarcık İlçe temsilciliği yapıp tayin nedeniyle Bafra ilçemize geçen Engin ALTUNTAŞ' a yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı plaket verildi.