Samsun 1 Şubesi

BAYAN ÜYELERİMİZ KAHVALTIDA BULUŞTU

Acem Tekke'sinde Eğitim-Bir-Sen Hanımlar komisyonu  kaynaşma ve tanışma amaçlı  bayan üyelerimizle kahvaltıda  buluştu. Kahvaltıya Eğitim-Bir-Sen Samsun şube başkanı Nejdet Güneysu , Hanım Komisyonu Başkanı Melek Şahin Civelekoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Civelekoğlu “ Günümüzde kadınların uğradıkları eşitsizlik ve ayrımcılık hala devam etmekte, kadınların talepleri sürekli gündemdeki yerini korumaktadır. Her 8 Mart’ta, kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve önerileri kadın- erkek toplumun her kesimi tarafından dillendirilmekte ama köklü çözümler getirilmemektedir. Memur-Sen Konfederasyonu olarak “Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza” kampanyası kapsamında topladığımız 12 milyon 300 bin imzanın kişi hak ve özgürlüklerinin iadesi için ortaya konulan en güçlü talep olduğunu haykırıyor, anayasal meşruiyeti olmayan 1982 model darbe dönemi kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılarak, kadınların çalışma hayatından dışlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

 

Kamu çalışanları olarak bu konudaki kararlılığımızı devam ettireceğimize ve 18 Mart’ta işyerlerine sivil kıyafetle gitmeye başladığımızı  ve  Çağdışı yasağı yok sayıyor  ,yönetmeliği işlevsiz kılıyoruz."Dedi.

Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu , kadınların iş hayatında 1857 yılında başladıkları hak mücadelesinde fazla bir ilerleme kaydedilemediğini belirtti.
Kamu çalışanları olarak bu konudaki kararlılığımızı devam ettireceğimizi ve 18 Mart'ta işyerlerine sivil kıyafetle    gitme eylemimiz  yönetmeliğin değiştirilinceye kadar eylemin devam edeceğini belirtti.

Etkinlik   sohbetlerle  devam etti.